Diyarbakır Sur'da 16 Okul Kullanılamaz Hale Geldi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde hendek ve barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonların ardından 17 ilkokul, ortaokul ve liseden 5'inin kullanılamaz hale geldiği, 11'inin de büyük çapta, birinin ise hafif hasar gördüğü tespit edildi.

Diyarbakır Sur'da 16 Okul Kullanılamaz Hale Geldi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı grupların etkisiz hale getirilmesi, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü Sur içinde kalan 15 mahalleden Fatihpaşa, Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cevatpaşa ve Cemal Yılmaz mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ardından 18 Aralık günü bordo bereliler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonlar 9 Mart günü sona erdi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede bulunan okullarda hasar tespit çalışmalarında bulundu. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgede bulunan toplam 17 okuldan 5'i kullanılamaz hale gelirken, 11'i büyük çapta, 1'i küçük çapta hasar gördü. Daha önce yasak nedeniyle kapatılan bu okullardaki öğrencilerin büyük bölümü başka okullara kaydırılırken, sömestir tatilinde 4 bin 700 öğrenciyi telafi eğitimi verilmişti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, Sur İlçesi'nde bulunan Mardinkapı İlkokulu, Süleyman Nafiz İlkokulu, Süleyman Nafiz Anaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu kullanılamaz hale gelirken, Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu, Alpaslan Anadolu Lisesi, Ali Paşa İlkokulu, Ali Paşa Ortaokulu, İskender Paşa ilkokulu, İsmet Paşa İlkokulu, Tevfik Fikret Ortaokulu, Melik Ahmet Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sur Mesleki Teknik Anadolu Lisesi büyük çapta hasar gördü. Yaşanan çatışmalarda Ziya Gökalp İlkokulu'nun hafif çapta hasar gördüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler