Elleri tetikte, gözleri hedefte

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlara katılan güvenlik güçleri, 24 saat teröristlere karşı elleri tetikte, gözleri hedefte görev yapıyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için ülkenin farklı bölgelerinden gelerek soğuk havaya rağmen görevlerini sürdüren ekipler, ağır teçhizatlarla saatlerce cansiparane nöbet tutuyor.

Elleri tetikte, gözleri hedefte

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçleri elleri tetikte, gözleri hedefte 24 saat esasıyla hizmet veriyor.

Çözüm Süreci'nde silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmesi beklenirken kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK mensuplarına karşı asker ve polisler büyük bir özveriyle görev yapıyor.

İlçelerin teröristlerden temizlenmesi, kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla yürütülen operasyonlara Türkiye'nin dört bir yanından gelen polis ve askerler katılıyor.

Terörün yaşamı hiçe sayan saldırılarından vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için ülkenin farklı bölgelerinden gelen ve soğuk havaya rağmen görevlerini sürdüren ekipler, ağır teçhizatlarla saatlerce cansiparane nöbet tutuyor.

AA ekibi, operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve gece gerçekleştirilen operasyonlarda güvenlik güçlerinin yaşam koşullarını görüntüledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, gözlerini kırpmadan terörle mücadeleye devam ediyor.

YÜZLERCE SİPER

Birer metrekarelik yüzlerce siperde konuşlanan güvenlik güçleri roketatar, uzun namlulu silah ve patlayıcılarla saldıran teröristlere misliyle karşılık veriyor.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı Kanun uyarınca Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'taki 11 ilçede 4 ayda 40 kez hayata geçirilen yasak süresince 200'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi.

VARDİYALI ISINMA

Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Diyarbakır'da birkaç dakika ısınabilmek için bölgede yaktıkları ateş veya akülü sobalarla vardiyalı ısınmaya çalışan polislerin de güvenliğini yine meslektaşları sağlıyor.

Güvenlik güçleri zaman zaman ısınmak için demledikleri çayı yudumluyor.

Ailelerini geride bırakarak kilometrelerce yol katederek geldikleri bölgede kahramanca teröristlerle mücadele eden polis ve askerler, vatan ve millet uğruna canlarını fedakarca görevlerini sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz