Görüş Bildir

Diyarbakır Sur’da operasyonlar bitti, yasak devam ediyor

Diyarbakır Sur’da 103 gün devam eden operasyonlar bugün saat 16:00 itibariyle sona erdi. Ancak ilçede tuzaklanan bombaların imhası için yapılan çalışmalar bittikten sonra sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırılacağı bildirildi.

Diyarbakır Sur’da operasyonlar bitti, yasak devam ediyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede, güvenlik önlemleri kaldırılmazken, vatandaşlar da barikatların önünde toplanmaya başladı.

İlçede bugüne kadar süren operasyonlarda, 271 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Operasyonların bittiği ilçeye askeri sevkiyat devam ederken, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan bombaların patlatılmasına yönelik çalışmalarının süreceği kaydedildi.

Diyarbakır’ın merkez 4 ilçesinden biri olan Sur’da 28 Kasım’da başlayan ve 2 Aralık’ta Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte aralıksız devam eden "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sona erdi. İlçedeki tüm teröristlerin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. İlçedeki sokağa çıkma yasağının arama faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından kaldırılacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi