Diyarbakır Sur'daki Ulu Camii'de 1 ay sonra Cuma Namazı kılındı

Sokağa çıkma yasağının 31’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde bulunan ve İslam aleminin 5’inci Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami, Gazi Caddesi’ndeki yasağın kaldırılmasının ardından kapılarını ibadete açtı. Camide cemaat Cuma namazı kılmak için bir araya geldi.

Diyarbakır Sur'daki Ulu Camii'de 1 ay sonra Cuma Namazı kılındı

Namaz sırasında cami çevresinde olası bir saldırıyı bertaraf etmek için geniş güvenlik önlemleri alındı.

HİÇBİR DİNDE BUNUN YERİ YOK, KABUL EDİLEMEZ

Namazın ardından İHA’ya konuşan cami cemaatinden Abdullah Onur ise camilerin Allah’ın mekanı olduğunu belirterek, ezanları susturmaya ve camilerde namaz kıldırmamaya hiç kimsenin hakkının olmadığını söyledi. Onur, “Hiçbir dinde bunun yeri yoktur. Hangi dine bakarsanız bakın savaşlarda bile cami ve kiliselere karışılmaz. Hastane gibi kıymetlidir. Bu hafta binlerce kişi namaza geldi. Kıymetli yerlerdir. Bunlara el uzatmak günahtır. İnşallah bundan sonra hep böyle olur. Temennimiz böyledir” dedi.

HENDEK KAZANLARA DAHA ÖNCE TEPKİ GÖSTERİLMELİYDİ

Şaban Peker, ibadet edilmemesinin bazı nedenlerinin olabildiğini ancak bunun en büyük nedenlerinden birinin ise Müslümanların pasifliği olduğunu ifade etti. Peker, “Müslüman kendisine Allah tarafından emredilmiş olan bir ibadeti birilerinin müsaadesine bağlarsa yanlıştır. Tamamen Müslümanlığın pasifliğidir. Daha önceden bu tepkiler gösterilseydi. Birileri çıkıp sen burada namaz kılamazsın diyemezdi” diye konuştu.

HENDEKLER HALKI VE ESNAFI MAĞDUR EDİYOR

Erkan Gün ise huzurlu bir şekilde namaz kılmak istediklerini bunun için de olayların sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, “Hendek ve barikat konusu hem bizleri hem esnafı hem de vatandaşları etkiliyor. Buna artık son verilmeli” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, camiden çıkan bir grup, ilçedeki olaylara tepkilerini PKK aleyhine slogan atarak, gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz