Diyarbakır Tarihi Surlarda Kadınlara Savunma Eğitimi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi”ne dönüştürdüğü 82 no’lu burçta kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor.

Diyarbakır Tarihi Surlarda Kadınlara Savunma Eğitimi!

Diyarbakır Tarihi Surlarda Kadınlara Savunma Eğitimi! Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi’ne dönüştürülen 82 no’lu burçta kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor.

KADINLAR İÇİN MERKEZE DÖNÜŞTÜRDÜ

Büyükşehir Belediyesi, kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, tarihi surlarının restore edilmesiyle 82 numaralı burcu, kadınların zihinsel ve fiziksel güçlenmesine yönelik bir merkeze dönüştürdü.

KADINLARA KENDİNİ GELİŞTİRME İMKANI

2022’de tamamlanan restorasyon sonrasında, “Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi” olarak hizmet veren tarihi mekanda kadınlar çeşitli kurslar katılarak kendini geliştirme imkanı buluyor.

Merkezde okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim tefsiri, el sanatları ve aşçılık gibi geleneksel becerilerin yanı sıra, kadınların özgüvenlerini artırmalarına ve kendilerini korumalarına yardımcı olacak yakın savunma eğitimleri de veriliyor.

Kadın Yaşam Merkezi sorumlusu Ayşe Acay, kültür merkezinde binin üzerinde kadına hizmet verdiklerini belirtti.

82 no’lu burcun daha önce kullanılamaz halde olduğunu aktaran Acay, restorasyonun ardından burada çeşitli hizmetler vermeye başladıklarını aktardı.

Merkezde kursların yanı sıra psikolojik danışma hizmetleri de verdiklerini anlatan Acay, kadınların hayatlarına dokunabildiklerini ifade etti.

KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DESTEK

Yakın savunma eğitmeni Evin Turan, eğitimin amaçlarından birinin de kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarına destek olduğunu söyledi.

Turan şöyle konuştu:

“Dışarıda kadınlarımızın başına her türlü olay geliyor. Bunları televizyonlarda çok görüyoruz. Taciz ediliyorlar, hırsızlığa maruz kalıyorlar. Bundan dolayı kadınlarımızın bu eğitimi almaları, çok önemli. Birçok kadın bu eğitimi aldıktan sonra kaybettikleri öz güveni tekrar kazandı. Kadınlarımız dışarıda kendilerini savunabiliyor. Rahatlıkla dışarı çıkabiliyorlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz