Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gezdiler

Batman’da faaliyet yürüten Çalışanlar Derneği, Diyarbakır’a gezi düzenledi.

Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gezdiler

Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezen heyet daha sonra peygamberlerin kabirlerinin olduğu Eğil ilçesini ziyaret etti.

Gezi kapsamında ilk olarak Diyarbakır kalesi, Ulu Camii, Sahabe kabirleri, Ulu Beden ve Yedi Kardeşler burcu, Dörtayaklı Minare Camii, Hasanpaşa Hanı, Mesudiye Medresesi, Sincariye Medresesi gezildi.

Heyet daha sonra peygamberler şehri olan Eğil ilçesini ziyaret etti. Burada da Eğil ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini gezen grup üyeleri, Eğil'de bulunan Nebi Zülkifl (a.s.), Nebi Elyasa (a.s.), Nebi Harun Asafi (a.s) kabirlerini ziyaret etti.

Gezi hakkında bilgi veren Nihat Çiftçi, “Tarih öncesi devirlerden başlayarak tarihin her devrinde önemini korumuş Anadolu ile Mezopotamya arasında doğal bir geçiş yolu bir köprü görevi görmüş ve çeşitli uygarlıkların beşiği konumunda ki Diyarbakır’ı gezdik. Arkadaşlarımızla bir arada olmak ve Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerleri gezme açısından güzel bir gezi oldu. Birçok arkadaşımız bu mekanlardan habersizdi. Özellikle Eğil de bulunan peygamberler kabirleri oldukça bizi etkiledi. Gerçekten Diyarbakır tarih kokan bir şehir… İleriki zamanlarda dernek olarak yine gezilerimiz devam edecektir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler