Görüş Bildir

Diyarbakır'a beyaz örtü!..

Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde soğuk havanın etkisinin artacağı belirtildi. bazı yollarda yaşanan zincirleme trafik kazalarında en az 2 kişi yaralandı, araçlarda maddi hasar oluştu.

Diyarbakır'a beyaz örtü!..

Diyarbakır’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler kayganlaşan yolda zor anlar yaşarken bazı noktalarında trafik kazaları yaşandı. Diyarbakırlılar kar yağışını sevinçle karşılarken, şehir kartpostallık görüntülere de sahne oldu.

KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Diyarbakır'da, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından kentte yılın ilk kar yağışı başladı. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarının ardından saat 15.00’de kar yağışı başladı. Perşembe gününe kadar kar yağışının devam edeceği bildirilen açıklamada, kar yağışıyla ilgili meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.  Araçların üzeri karla kaplandı. Polis ekipleri, kar yağışı nedeniyle ana artellerde devriye görevi yaparak, megafonla sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

TRAFİK KAZALARI OLDU

Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu 500 Evler mevkiinde saat 15.30 sıralarında zincirleme trafik kazası yaşandı  Bu esnada aynı istikamete gelen özel bir kargo şirketinin 34 FH 7356 plakalı dağıtım aracı da önündeki araca çarpmamak için yavaşladı. Bu sırada 34 AZ 9210 plakalı otomobil, kargo aracına arkadan çarptı.

Yine aynı istikamette ilerleyen 06 BGR 38 plakalı hafif ticari aracın da dahil olmasıyla zincirleme kaza meydana geldi.

Zincirleme kazada 2 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralı ayakta tedavi edildi. Kısa süreliğine aksayan trafik akışı tek şeritte sağlandı.

Öte yandan Diyarbakır'da bazı yollarda da kayganlaşan yol nedeniyle zincirleme trafik kazaları oluştu. Bu kazalarda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken araçlarda maddi hasar oluştu.

DON BEKLENİYOR

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar yağışıyla birlikte il genelinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiği belirtildi. Yoğun kar yağışının etkili olacağı belirtilen açıklamada, "Diyarbakır il genelinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneydoğu yönlerden, çarşamba günü kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının, 20.01.2022 sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi