Diyarbakır’a kar alarmı

Meteoroloji Diyarbakır için yoğun kar yağışla birlikte olabilecek buzlanma ve dona karşı uyardı.

Diyarbakır’a kar alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın aralarında bulunduğu 24 il için turuncu, 3 il için ise sarı kodlu uyarıda bulunarak yoğun yağış beklendiğini belirtti.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Doğu Akdeniz'in doğusu, (Batman hariç) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

Turuncu kodlu uyarı alan iller; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan.

Sarı kodlu uyarı alan iller; Gaziantep, Giresun ve Gümüşhane.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) de söz konusu iller için şu uyarılarda bulundu:

"Bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van’ın güneyi, Diyarbakır’ın kuzeyinin yüksekleri;

Siirt ve Batman illerinin yüksek kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van’ın kuzeyinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor.

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Öte yandan,  Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra, Şanlıurfa’nın kuzeydoğusu Siverek ilçesi ve Karacadağ bölgesi, Şırnak merkez, Uludere, Beytüşşebap ilçeleri, Diyarbakır’ın kuzeyi ve yüksek kesimleri Çermik, Çüngüş, Ergani, Hani, Lice, Kulp, Hazro, Eğil, Kocaköy ilçesi ve Karcadağ bölgesi, Siirt'in kuzey ve doğusu ile Baykan, Şirvan, Pervari ve Eruh ilçesi, Batman’ın yüksek kesimleri ile Kozluk ve Sason ilçesinin yanı sıra Mardin’in yüksek kesimlerinde, gece saatlerinden sonra 20 santim üzeri kar yağışı beklendiği bildirildi.

Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

ÜÇ İLDE KAPALI YOLLAR

 Batman, Şırnak ve Siirt'te kar nedeniyle 68 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Batman İl Özel İdaresinden alınan bilgilere göre, Sason ve Kozluk ilçesine bağlı 50 köy ve mezranın yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde 4 günden bu yana aralıklarla etkili olan kar, yüksek kesimlerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

Kar kalınlığının yer yer 25 santimetreye ulaştığı 2 ilçedeki, 1 belde, 7 köy ve 1 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Siirt'in Pervari, Eruh ve Baykan ilçelerinde 9 köy yolu kardan ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz