Diyarbakır’da 1000 kişilik işçi alımı yapılacak!

Diyarbakır Valiliği, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 17 ilçe için 1000 kişilik alım yapılacağını duyurdu. Bugün başlayan başvurular 10 Mart günü sona ererken, nihai listeler ise 13 Mart’ta açıklanacak.

Diyarbakır’da 1000 kişilik işçi alımı yapılacak!

Diyarbakır Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce, 17 İlçe Kaymakamlığı ile Toplum Yararına Program (TYP) Yönetmeliğinin Geçici 6. maddesine istinaden toplam 1.000 katılımcı kontenjanı kapsamında alım yapılacağını duyurdu.

15 Mart 2024 tarihinde başlayıp 13 Aralık 2024 tarihinde sonlanacak şekilde (9 ay süreli) TYP için 5 gün süre ayrıldı.

TYP’lere başvurular 6 Mart 2024 Çarşamba günü başlarken, 10 Mart 2024 Pazar günü sona erecek.
BAŞVURU KOŞULLARI

Valilik açıklamasında detaylara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

”Başvurular Kuruma gelmeden E-Devlet üzerinden, ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacaktır.

-Tüm ilçeler nezdinde açılan ve 06.03.2024-10.03.2024 tarihleri arasında başvurusu alınacak
TYP’lere 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecek ve erkek başvuru sahipleri için 35 yaşını doldurma koşulu aranmayacaktır.
-TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP’den yararlanamaz.

-TYP’ye müracaat edenler başvuru süresi içerisinde başvurularını iptal edebilecektir. İptal işlemi kişinin internet üzerinden sisteme kendi şifresiyle girmesi ile mümkün olacaktır.

-TYP Yönetmeliğinin 8/d maddesi gereği; açık öğretim öğrencileri hariç, öğrenciler TYP’lere katılımcı olarak seçilemez.

-TYP’lere; Adres Kayıt Sisteminde (AKS) aynı hanede oturan kişilerden başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecek, hali hazırda devam eden projelerde çalışan hanehalkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri TYP’ye katılamaz. (Hanehalkının belgelenebilen aylık net geliri 25.503,18 TL’yi aşıyorsa, brüt geliri 30.003,75 TL’yi aşıyorsa)

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz