Diyarbakır’da 2’si görevden alındı, 3 yeni başkan yardımcısı seçildi

Diyarbakır’da, Yenişehir Belediyesi'nde kayyım döneminin 2 başkan yardımcısı görevden alındı, yerlerine meclisten 3 başkan yardımcısı seçildi.

Diyarbakır’da 2’si görevden alındı, 3 yeni başkan yardımcısı seçildi

Diyarbakır’da seçimlerden sonra belediyelerde görevin devir alınması ile yeni yönetimler oluşturulmaya başlandı. Yenişehir Belediyesi'nde kayyım döneminin 2 başkan yardımcısı görevden alınırken, yerlerine meclis üyelerinden üç kişi başkan yardımcısı seçildi.

Merkez Yenişehir Belediyesi'nde kayyım döneminde başkan yardımcısı olan Remzi Tekin ve Mustafa Temel'in yeni yönetim tarafından başkan yardımcıları kadroları alındı.  İlk meclis toplantısında, eş başkan Mehmet Ergün, Heval Demiralp ve Ziya Gökalp belediye başkan yardımcılığına getirlemek üzere oylama yapılarak, seçildi. 

Bu arada seçime kısa süre kala kayyım tarafından işe alındığı tespit edilen 3 kişinin de aralarında olduğu 6 kişinin işine son verildi.  İşten çıkarılmalarla ilgili Belediye eş başkanı Mehmet Ergün, hiç bir çalışanı işten etmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Seçimden bir gün önce hem de tatil gününde kayyım tarafından işe alınan 3 kişiyi tabi ki işten çıkaracağız. İncelemelerimiz sürüyor. Biz çalışan ve görevini yapan insanları işlerinden etmeyeceğiz. Usulsüz ve yasaya aykırı işe alınanları inceleyeceğiz” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz