Diyarbakır’da 507 Kaçak Yapı yıkılacak!

Diyarbakır’ın Yenişehir ve Ergani İlçe Belediyelerince 507 kaçak yapının yıkımının kararı alındı.

Diyarbakır’da 507 Kaçak Yapı yıkılacak!

Diyarbakır’ın Yenişehir ve Ergani İlçe Belediyelerince 507 kaçak yapının yıkımının kararı alındı.

YENİŞEHİR İHALE AÇTI

Yenişehir Belediyesi 72 noktada 400 adet kaçak olduğu belirtilen yapıların ruhsata uygun hale getirilmesi veya yıkım işlerinin gerçekleştirilmesi için ihale açtı.

YIKIM KARARI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü açılan ihalede;  “Yenişehir İlçe sınırları içerisinde bulunan, Yenişehir Belediyesi Encümeni tarafından 3194 sayılı İmar Kanununa istinaden yıkım kararı verilen ruhsat eki projelerine aykırı yapıların, kaçak ve ruhsatsız yapıların, 775 sayılı Gecekondu Kanununa istinaden tespiti yapılan ve yıkılması gereken yapıların, Sit alanında kalan Kaçak ve Ruhsatsız yapıların ve Yenişehir Kaymakamlığının infaz kararlarına istinaden yıkım kararı çıkmış yapıların içindeki eşyaların tahliyesi, Kaçak ve Ruhsatsız inşaatların yıkılması ve yıkımdan dolayı oluşan molozların Büyükşehir Belediyesinin belirlediği inşaat hafriyat alanına boşaltma işidir” ifadelerine yer verdi.

ERGANİ’DE 107 KAÇAK YAPI İÇİN YIKIM KARARI

Ergani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yer alan 107 adet kaçak yapının yıkılmasını kararlaştırıldı.

Ergani Belediyesi 11 bin 676 metreküp patlayıcı madde kullanmadan demirli ve demirsiz beton inşaatın yıkılması işinin 16 Şubat 2024 günü ihale edecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanılacak, yıkım işi yer tesliminden itibaren 60 günde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz