Diyarbakır'da 521 FETÖ'cü tutuklandı

Diyarbakır'daki soruşturmada bugüne kadar 521 kişi tutuklandı. 543 hakim ve savcı meslekten ihraç edilirken, TSK'da ise 820 personelin orduyla ilişiği kesildi.

Diyarbakır'da 521 FETÖ'cü tutuklandı

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 521 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 4 başsavcı vekili ve 12 savcı tarafından, "Anayasayı ihlal, hükümete karşı isyan ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

521 FETÖCÜ TUTUKLANDI

Soruşturmalar kapsamında bin 230 kişi hakkında başlatılan işlemler sonucunda 521 kişi tutuklanırken, 382'si adli kontrol hükümlerince olmak üzere 593 kişi serbest bırakıldı. 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, gözaltına alınan 57 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

HSYK'DAN YENİ İHRAÇLAR

HSYK Genel Kurulu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, başlatılan soruşturma kapsamında ikinci listede geçici olarak meslekten uzaklaştırılan 648 hakim ve savcının durumunu görüştü. Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'nin 3. maddesinin HSYK Genel Kurulu'na verdiği yetki uyarınca, 543 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. HSYK Genel Kurulu, daha önce aynı soruşturma kapsamında, 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten ihracına karar vermişti.

TSK'DAKİ 820 PERSONELİN İLİŞİĞİ

Milli Savunma Bakanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 648'i tutuklu, 820 askeri personelin daha orduyla ilişiği kesildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraçların titiz bir çalışmayla gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, "Vatanına ve milletine bağlı kahraman askerlerimiz görevlerini başarıyla sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe daha da güçlenerek, milletimizin hizmetine devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Böylelikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bugüne kadar 151'i general toplam 4 bin 451 askeri personelin orduyla ilişiği kesilmiş oldu. Son ihraç edilen 820 personel içinde general rütbesinde personel yer almazken, ilişiği kesilenlerin subay ve astsubaylardan oluştuğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz