Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenler son dakika açıklaması

Diyarbakır'da PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve görevden alınan öğretmenelrin göreve iadesi söz konusu mu? sorusu sosyal medyada çok konuuldu. Diyarbakır Valiliği son dakika açıkladış

Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenler son dakika açıklaması

Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenler göreve iade edildi mi? sorusu, gündemin bu yoğunluğunda çok merak edilmekte. Sosyal medya da ve bazı haber sitelerinde Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenelrden 4 bininin görve iadesi olduğu iddiaları, Valilikçe yalanlandı. Haklarında soruşturma olan öğretmenlerin göreve iade edilmediği souşturmanın MEB tarafından devam ettiği açıklandı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ AÇIKLADI

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada ‘Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenler göreve iade ediliyor’ şeklinde haberler yer almaktadır. Bilindiği üzere söz konusu öğretmenlerle ilgili soruşturma Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Bu aşamada Bakanlık tarafından Valiliğimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze iletilmiş herhangi bir liste bulunmamaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Halkımızın resmi makamlarca doğrulanmamış haberlere itibar etmemesi önem arz etmektedir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz