Diyarbakır'da Altyapı Çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, altyapı kazılarıyla bozulan yolları asfaltlamaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ana arterlere 150 bin ton asfalt serileceğini ve 60 kilometre de sathi kaplama yapacaklarını açıkladı.

Diyarbakır'da Altyapı Çalışmaları

Fen İşleri Daire Başkanlığı yağmurların dinmesiyle birlikte 2012 asfalt çalışmasına start verdi. Nevruz Parkı önündeki caddede başlayan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, Yol Yapım ve Bakın Müdürü Serhat Çolak ile teknik çalışanlar eşlik etti.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Asfalt serim aracına çıkan Baydemir, altyapı çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşların yaptığı kazı ve yamalar nedeniyle yolların bozulduğunu hatırlattı. Yalnızca Diyargaz'ın 2011 yılında 400 kilometrelik bir kazı ile 80 bin abone bağlantısı yaptığını belirten Baydemir, bu nedenle 2012 asfalt sezonunda kent genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki tüm ana arterler ile toplu taşıma araçlarının güzergahındaki yolları asfaltlayacaklarını kaydetti. Çalışmaların Ekim ayına kadar süreceğini bildiren Baydemir, ana arterlere 150 bin ton sıcak asfalt sereceklerini, çevre mahallelere de 60 kilometrelik yola sathi kaplama yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz