Diyarbakır'da Barzani'ye bayraklı destek

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'ne mensup bir grup, Diyarbakır'da Şeyh Said Meydanı'nda ellerinde, ellerinde Kürt bayraklarıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye destek eylemi yaptı.

Diyarbakır'da Barzani'ye bayraklı destek

Bir ay önce ABD'deki temaslarından sonra döndüğü Erbil'de partiler ve sivil toplum örgütleri ile yaptığı toplantıda Kürtlere seslenerek "Arkamda durun bağımsız Kürdistan'ı ilan edeyim" diyen Mesud Barzani'ye Diyarbakır'da destek gösterisi yapıldı. Diyarbakır surlarına bir süre önce fotoğrafları asılan Mesud Barzani'ye Dağkapı semtindeki Şeyh Saidmeydanında Kürt bayrakları açılıp halaylar çekilerek destek verildi.
Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi Geçlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte, ellerinde Kürt bayrakları bulunan gençler Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti. Şeyh Said meydanındaki etkinlik devam ederken, bazı kişiler de Dağkapı burcuna çıkarak Kürt bayrağını salladı.Etkinlikte ayrıca, ismi alana verilen 1925 Kürt isyanının lideri Şeyh Said ile Mesud Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'nin fotoğrafları asıldı.

Kaynak: DHA