''Diyarbakır'da bir uzman doktor, darp edildi''

Diyarbakır Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Baykal Ertürk, Kadın Doğum Hastanesi'nde görevli uzman hekimin, bir kişi tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

''Diyarbakır'da bir uzman doktor, darp edildi''

Ertürk, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, Gaziantep'te bir doktorun görevi başında sağlık hizmeti verirken öldürdüğünü hatırlattı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını kaydeden Ertürk, şöyle dedi:

''Diyarbakır'da görevini yapan arkadaşımız darp edildi. Gün geçmiyor ki sağlık ortamında sağlık çalışanlarına karşı yeni bir şiddet ile karşılaşılmasın. Bizde sağlık ortamında ciddi sorunların yaşandığının farkındayız. Bu sorunlar ne bizim ne de sizin sorununuzdur. 'Sağlıkta Dönüşüm' adı altında yaratılan bir pazarlamaya dönüşülen sağlık hizmeti insanları mağdur edecek bir aşamaya getirildi. Sağlık emekçileri olarak eğer bu şiddet devam edecekse biz de üretimden gelen öz gücümüzle buna karşı duracağız.''

Darp edildiği iddia edilen Uzm. Dr. Berrin Balsak da yaşanan olayla ilgili olarak, ''Ultrasonda bir hastaya bakarken 28 yaşlarında birisi içeri girdi ve hakaret ederek beni dövmeye yeltendi. Görevli arkadaşlar gelerek beni dövmek isteyen kişiyi dışarı çıkardı. O kişi hakkında şikayetçi oldum'' dedi.

Dr. Balsak, geçmişte Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde asistan olarak görev yaptığı sırada yeni bir hasta yakını tarafından darp edildiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz