Diyarbakır'da DEM Partililer süpürgelerle binaya girdi ‘Kayyım dışarı’ dedi! O anlar mazbata törenine damga vurdu

Diyarbakır’da DEM Partili Eşbaşkanlar mazbatalarını aldı. Mazbata törenin de  ‘Kayyım dışarı’ sloganları atılırken vatandaşlar belediye binasına süpürgeyle geldi.

Diyarbakır'da DEM Partililer süpürgelerle binaya girdi ‘Kayyım dışarı’ dedi! O anlar mazbata törenine damga vurdu

Diyarbakır'da mazbata törenine partililerin Büyükşehir Belediyesi’ne süpürgeleriyle giriş yaptıkları anlar damga vurdu. 

Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gitti. 5 yıldır kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 31 Mart seçimleri sonrası kentte yüzde 64 oy alan DEM Partiye geçti.

Mazbata töreni AK Parti'nin itirazı sonrası ertelenmişti. Ertelenen maztaba töreni bugün gerçekleşti.

Öte yandan DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Doğan Hatun ile Serra Bucak, belediye binasına birlikte giriş yaptı. Eş Başkanlar belediye önünde davul zurnayla karşılandı.

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye eşbaşkanları mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlar halkla birlikte belediyeye, ‘Kayyım dışarı’ sloganıyla yürüyerek girdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Doğan Hatun ve Serra Bucak, Kocaköy Belediye Eşbaşkanları Mehmet Şık ve Hanım Altındağ, Bağlar Belediye Eşbaşkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, Sûr Belediye Eşbaşkanları Fatma Önkol ve Adnan Örhan, Bajarê Nû (Yenişehir) Belediye Eşbaşkanları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün ile belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı.

Eş başkanlar ve heyete; Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi aktivistleri ve DEM Parti kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu Pınar Sakık Tekin ile Abbas Şahin, Diyarbakır Barosu eski başkanı Mehmet Emin Aktar ve DEM Parti ilçe yöneticileri eşlik etti.

HABER: Nazime Aslı ÇAVLAN, Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz