Diyarbakır’da deprem tatbikatı

Düzce 23. yılında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ülke genelinde uygulanan "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da deprem tatbikatı

Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesinde bir alışveriş merkezinin önünde AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Polis Arama Kurtarma ve bazı sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerinin de yer aldığı 320 personelle tatbikat yapıldı.

Vali Ali İhsan Su, arama kurtarma ekiplerinin stantlarını gezdi, ekipler ve ekipmanlar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

ALIŞ-VERİŞ MERKEZİNDE

Alışveriş merkezinin içinde afet dönemlerinde yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen Vali Su, daha sonra protokolle birlikte "çök, kapan, tutun" hareketinin yapılacağı ve çocukların da yer aldığı alana geçti.

Vali Su, beraberindekiler ve çocuklar, saat 18.57'de çalınan sirenle "çök, kapan, tutun" hareketini gerçekleştirdi. Tatbikat sonrası gazetecilere açıklama yapan Su, bütün Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır merkez ve ilçelerinde bütün vatandaşlarla birlikte tatbikat yaptıklarını söyledi.

DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Afetlere hazırlık bakımından tatbikatların çok önemli olduğunu belirten Su, "Tatbikatlarla vatandaşlarımızda farkındalık bilincini artırmamız, olası afetlere hazırlıklı olmak gerekiyor. Bunun da ilk basamağı tatbikatlardan geçiyor." dedi.

Tatbikata, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi, Merkez Kayapınar ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AFAD İl Müdürü İlami Çakmak, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz