Diyarbakır'da depremzede çocuklar Bilim Şenliği düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, "Oyunla Alanlara, Umutla Yarınlara" projesi kapsamında depremzede ailelerin barındığı konteyner kentte çocuklar için Bilim Şenliği düzenlendi. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, şenlikte yaptığı konuşmada, konteyner kentte depremzedeleri ağırladıklarını belirtti. Her yerde bilimin peşinden gideceklerini kaydeden Karaman, "Depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır'da depremzede çocuklar Bilim Şenliği düzenlendi

Depremzedeler için Diyarbakır’da kurulan konteyner kentte TÜBİTAK tarafından desteklenen ve 3 gün sürecek olan ‘Oyunla Alanlara, Umutla Yarınlara’ bilim şenliği, törenle başladı.
TÜBİTAK’ın destekleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek 'Oyunla Alanlara, Umutla Yarınlara' isimli bilim şenliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için kurulan Kayapınar ilçesindeki geçici barınma merkezi olan konteyner kentte düzenlenen törenle başladı.

BİLİM ŞENLİĞİ

26 farklı atölyeden oluşturulan etkinliğin açılış törenine Kaymakam Arif Karaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ensari Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Süleyman İlge, depremzede çocuklar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenci folklör ekibinin halay gösterisiyle başlayan törende konuşan Kaymakam Karaman, bilimin peşinden her koşulda gidilmesi gerektiğini ifade ederek, “Depremin hasarını hisseden vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Burası depremden sonra oluşturulmuş geçici yaşam merkezidir. Bugün atılan küçük adımları büyüterek devam edeceğiz” diye konuştu.

EVLERİ HASAR GÖREN

Kentte evleri hasar alan ve konteyner kente ailesiyle birlikte yerleşen 9 yaşındaki Bedirhan buyruk, etkinlikte çok eğlendiğini belirterek, “Biz burada konteynerde kalıyoruz. Çocuklar için burada şenlik yaptılar ve bu çok iyi oldu. Burada eğleniyoruz. Stantlarda hareket eden mısırları, robotları görüyoruz. Öğrenmeye çalışıyoruz” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz