Diyarbakır’da doğuma hazırlık kursları başlıyor

Mutlu bir gebelik ve sağlıklı bir doğum dönemi geçirmek isteyenler; gebelik süresince dikkat edilmesi gereken hususlardan, gebelikte vücutta oluşacak değişikliklere, doğuma hazırlık sürecinden lohusalık dönemine kadar pek çok ayrıntı hakkında bilgi sahibi oluyor.

Diyarbakır’da doğuma hazırlık kursları başlıyor

Anne adaylarının gebelik serüveninde, ailelerin doğum sürecinde bilinçli kararlar almalarını sağlamak, endişeleriyle başa çıkmak ve kendine olan güveninin artmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Memorial Doğuma Hazırlık Kursları, tüm anne-baba adaylarının katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.


Sağlıklı bir doğum deneyimi yaşamaları ve annelik sürecine güvenli bir başlangıç yapmaları amacıyla Diyarbakır Memorial Hastanesinde düzenlenen kurslar, aileleri ebeveyn olma yolculuğunda birçok konuda bilgilendiriyor.

Tüm anne-baba adaylarının, her türlü sorunun yanıtını bulabileceği kurslarda, uzman doktorlar tarafından bu süreçteki kaygıları azaltmanın yolları paylaşılıyor.

Annelik ve bebek bakımı hakkında merak edilenlerin yanı sıra ebeveynlerin duygusal ve zihinsel olarak da doğuma hazır olmalarını sağlayacak bilgiler de psikolog ya da psikiyatristler tarafından katılımcılara aktarılıyor.


Memorial Doğuma Hazırlık Kursları, 3 Şubat tarihine kadar Cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında olacak. Kurslara katılan anne adaylarına ise program sonunda katılım belgesi verilecek.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz