Diyarbakır'da FETÖ baskını

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "Terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da  FETÖ baskını

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, terör örgütüne finans sağlayan kişilerin yakalanmasına yönelik olarak sürdürülen bir soruşturma kapsamında 25 Mayıs günü düzenlenen operasyonda 5 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 5 kişinin '6415 sayılı Terörizmin Finansmanını Önleme Kanunu'na muhalefet' kapsamında yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları gerekçesiyle, 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturması kapsamında, gözaltılara dair düğmeye bastı. düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında, nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

KİMSE YOKMUYA OPERASYON

Şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.  Solmaz'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yapılan çalışmalarda gözaltına alınan H.E., M.Ş.E., V.E., H.S. ve V.P. isimli 5 şüphelinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

GELİR KAYITLARA EL KONULDU

Soruşturma kapsamında daha önce de Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi ve özel bir yurtta arama yapılmış, derneğin gelir-gider kayıtları ile defterlerine el konulmuş, bilgisayarların hard disk imajlarını alınmıştı. İncelemede aynı binada derneğe bağlı olarak faaliyet gösteren kız öğrenci yurdunun kaçak işletildiği tespit edilmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci yurduyla ilgili işlem yapılmıştı.

SİİRT'TE OPERASYON

Osmaniye merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında Siirt'te bir kişi gözaltına alındı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında "terör örgütüne üye olma, terör örgütü yöneticiliği ve örgüte finans sağlama" suçlamalarıyla gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanması için Osmaniye, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda, C.İ. gözaltına alındı.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Osmaniye'ye gönderildi.

28 KURUMA KAYYUM ATANDI

Şanlıurfa da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle aralarında 4 ilkokul ve 5 lisenin de bulunduğu 28 kuruma kayyum atandı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından bünyesinde 9 yurt, 6 dershane, 2 Fen Lisesi, 2 Anadolu Lisesi, 4 İlkokulu ve 1 Teknik Lise ile bir özel hastane ve 3 şirkete kayyum atamasına karar verildi. Bu kurumlara yapılan tebliğ sonrası kayyumlar görevlere başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler