Diyarbakır’da İstihdam Zirvesi!

Valilik Hevsel Toplantı Salonunda İstihdam Zirvesi gerçekleşti. İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi amacıyla toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Valilik Hevsel Toplantı Salonunda yapıldı.

Diyarbakır’da İstihdam Zirvesi!

“DİYARBAKIR GENÇ VE DİNAMİK BİR NÜFUSA SAHİP”

Vali Ali İhsan Su, toplantıda yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin yanı sıra, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Vali Su sözlerine şöyle devam etti:

“Kentimizde nitelikli işgücü yetiştirmek, işsizlik oranını azaltmak, kadın, genç ve dezavantajlı grupların istihdama katılımını daha da artırmak amacıyla çalışmalara hep birlikte devam ediyoruz. Toplantıda alacağımız kararların ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”

YÜRÜTÜLECEK PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda; İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK Temsilcileri tarafından istihdam ve mesleki eğitim alanında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapılarak önümüzdeki dönemde yürütülecek projeler görüşüldü.

Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, il müdürleri, dernek başkanları, oda, sendika ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler