Diyarbakır'da kar etkisi!

Mart ayında lapa lapa kar yağdı, kentin yüksek kesimlerinde etkili olurken, Kulp beyaza büründü.

Diyarbakır'da kar etkisi!

Diyarbakır'ın yüksek kesiminde lapa lapa kar yağışı etkili olurken, bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kulp ilçesi iseyeniden beyaza büründü. Batman bölgesinde ise Kozluk ve Sason'da kar yağışı etkili oldu.

 KULP BÖLGESİ

Kulp'un genelinde etkisini gösteren kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde yoğunluğunu artırdı.

Kulp ilçesinde gece ilerleyen saatlerde başlayan ve gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Kar yağışının etkili olduğu ilçede, cadde ve sokaklar beyaza büründü. Vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadı.

KAPALI YOLLAR

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, yüksek yerlerde kar yağışının ardından harekete geçti. Kulp ilçesine bağlı Akdoruk, Akçesir mahalleleri ile Çüngüş Malkaya-Çataldut-Yaygınkonak grup yollarında kar yağışının etkili olması üzerine ekiplerin zamanında yaptığı müdahaleyle yolların kapanması engellendi. Kar nedeniyle yoldan çıkan araçlar belediyeye ait iş makineleriyle kurtarıldı.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü don uyarısında bulundu. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. "Bölgemiz genelinde tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği yerlerde hafi zirai donhadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

BATMAN'DAKİ KAR YAĞIŞI

buarada, Batman'ın Sason ile Kozluk ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde bulunan köy yolları ulaşıma kapandı.

Batman genelinde görülen yağış, Sason ile Kozluk ilçelerine bağlı yüksek kesimlerde kar şeklinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Sason ilçesine bağlı Sarıyayla grup köy yolu, Dörtbölük grup köy yolları ile Kozluk ilçesine bağlı Armutlu köy yolu ulaşıma kapandı. Yer yer kar kalınlığı 40 santimetreyi bulduğu köy yollarında il özel idaresine bağlı ilçe şantiye ekiplerinin çalışmalar başlattığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz