Görüş Bildir

Diyarbakır'da karla kaplı 155 köy yolu açıldı!

Diyarbakır kırsalında 3 günden beri etkili olan ve yaşamı felç eden kar yağışı sebebiyle kapanan köylerin yolları ulaşıma açıldı. Bu arada Silvan'daki tarihi mekanların beyaza bürünmesi kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır'da karla kaplı 155 köy yolu açıldı!
Diyarbakır kırsalında 3 günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 155 köy yolu açılırken, Silvan İlçesi'nde tarihi mekanların kar yağışından sonra beyaza bürünmesi, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.


155 KÖY, BİN 480 KİLOMETRELİK YOL

Kar yağışı nedeniyle kent genelinde 155 mahallede ulaşıma kapanan bin 480 kilometrelik yol kardan temizlendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kent genelinde 155 mahallede ulaşıma kapanan bin 480 kilometrelik yolu açarken, kar yağışının yoğun olduğu Kulp, Lice, Silvan ve Çüngüş ilçelerinde ise çalışmalarını sürdürüyor.


285 PERSONEL, 83 İŞ MAKİNASI İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta cuma gününden itibaren kent genelinde etkili olan kar ve tipiye karşı 285 personel ve 83 iş makinesi ile mücadele etmeye devam ediyor. Kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde ulaşıma kapanan bin 480 kilometrelik yolu açan büyükşehir belediyesi ekipleri, 155 mahallenin yollarını açmak için yürüttüğü çalışmaları Pazar günü tamamladı. Ekipler, kent merkezinde yol açma çalışmasının yanı sıra ana arterler, cadde, sokak ve kaldırımlarda buzlanmaya karşı 6 adet tuz aparatlı kar küreme aracıyla tuzlama ve solüsyon çalışması yürüttü. Kar yağışının yoğun olduğu Kulp, Lice, Silvan ve Çüngüş ilçelerinde ise yol açma çalışmaları devam ederken, kent merkezinde yaya ve araç trafiğinin sorunsuz bir şekilde seyretmesi amacıyla nöbetçi ekipler oluşturuldu" denildi.


KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Silvan ilçesinde 3 gündür etkisini sürdüren kar, zaman zaman hayatı olumsuz etkilerken, ilçedeki tarihi yapıları beyaza büründü. Çok sayıda cami, konaklar ve surların bulunduğu tarihi ilçede, kartpostalık manzaralar oluştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi