Diyarbakır’da karpuz koşusu yapıldı

Diyarbakır’da düzenlenen Karpuz Koşusu’nu, Mahmut Demir’in sahibi olduğu jokeyliğini Ferit Yardımcı’nın yaptığı Concrete adlı at kazandı. En ağır karpuz yarışmasını da, 45 kilo 900 gramlık karpuzu ile Adil Aydın adlı çiftçi kazandı.

Diyarbakır’da karpuz koşusu yapıldı

Diyarbakır-Çınar yolu üzerinde bulunan Diyarbakır Hipodromu’nda düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Koşu öncesi en ağır karpuz yarışmasını kazananlara ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Karpuz Koşusu gerçekleştirildi. Saat 16.30’da başlayan koşuyu Mahmut Demir’in sahibi olduğu, jokeyliğini Ferit Yardımcı’nın yaptığı Concrete adlı at kazandı. Atın sahibi Demir'e kupası Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından verildi.

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın kültürel değerlerinin yanında tarım potansiyeli ile Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Diyarbakır karpuzu da bu anlamda ilimizin sembolü haline gelmiş ve bu alanda yapılan çalışmalarla kültürel boyutu ile da ilimizin tanıtımına katkı sağlama fırsatı ortaya koymuştur. Özellikle Diyarbakır karpuzunun coğrafi işaretleme kapsamı içerisinde Türk Patent Enstitüsü’ne başvurusu yapılmış ve 2008 yılında tescil edilerek bu patent alınmıştır. Diyarbakır karpuzu artık uluslararası anlamda coğrafi işaretlenmeye sahip bir tarımsal ürün olarak da yer almaktadır. Özellikle Diyarbakır'ımızın tanıtımında da Diyarbakır karpuzunun önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Bugün yarışmada dereceye giren üreticilerimize ödüllerini vereceğiz. Hem teşvik etmek hem de Diyarbakır karpuzunun gelişmesi adına bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara karpuz ve kavun ikramı yapıldı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz