Diyarbakır'da Kurban Bayramı bereketi: Otellerde boş yer bulmak zorlaştı

Güneydoğu’nun gözdesi Diyarbakır’da turizm sezonu ve Kurban bayramının da yaklaşmasıyla otellerin yüzü gülmeye başladı. Yapılan rezervasyonlarla otellerdeki doluluk oranı yüzde 70 civarında…

Diyarbakır'da Kurban Bayramı bereketi: Otellerde boş yer bulmak zorlaştı

Tarih boyunca popülerliğini her daim koruyan Diyarbakır, kurulduğundan bu yana yaklaşık 33 medeniyeti bünyesinde barındırmıştır. Bölge turizminde de önemli bir yere sahip olan Diyarbakır’da milletvekili seçimlerinin bitmesi, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber turizmde hareketlilik oluştu.

28 Mayıs tarihinde gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra otellerde doluluk oranının yüzde 70 seviyelerine ulaştığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Üyesi Recep Koyuncu, bu oranın 10 gün sonra yüzde 100 seviyelerine çıkabileceğini söyledi. Temmuz ve ağustos aylarının Diyarbakır için turizm ayı olduğunu ifade eden Koyuncu, “Seçim öncesi yüzde 10 ile 20'lik bir yoğunluk vardı. Seçimden sonra çok büyük bir yoğunluk bekliyorduk ve yoğunluk başladı. Bayrama doğru da bu yoğunluğun gitgide artış göstereceğini umuyoruz. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte otellerde doluluk oranı yüzde 60 ile yüzde70 seviyelerine yükseldi" dedi.

"DİYARBAKIR'DA YAKLAŞIK 7 BİN YATAK SEVİYEMİZ VAR"

Yoğunluğun 10 gün içerisinde yüzde 100 seviyelerine çıkacağını tahmin ettiklerini aktaran Koyuncu, "Otellerimizde yer kalmayacak diye düşünüyoruz. Diyarbakır'da yaklaşık 7 bin yatak seviyemiz var. Bu yatakların hepsinin dolmuş olacağını göreceğiz. Günübirlik gelip gidenlerle birlikte çok büyük bir yoğunluk olacaktır. Temmuz ve ağustos aylarının gelmesiyle birlikte bu yoğunluğun aynı şekilde devam etmesini öngörüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler