Görüş Bildir

Diyarbakır’da Kurban’lar sokağa taşındı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala pazara çıkan kurbanlıklar, bayramın 2’inci gününde ise sokağa taşındı. Mezarlıklar Caddesi’ne kurulan seyyar hayvan satıcıları, alıcılarını mezarlık ziyareti dönüşü karşıladı. Alıcılar tarafından alınan kurbanlıklar boş alanlarda çocukların gözü önünde kesilerek, poşetlendi.

Diyarbakır’da Kurban’lar sokağa taşındı!

Diyarbakır Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı, seyyar kurban satıcıların meskeni haline geldi. Mezarlıklar Caddesi üzerine getirilen hayvanlar, alıcılarını mezarlık ziyareti dönüşü karşıladı. Aileleriyle beraber gelen vatandaşlar, cadde boyunca gezerek, kurbanlık hayvan seçti. Bazı vatandaşların ise kurban satıcıları ile tutuştuğu pazarlık çevredekileri güldürdü.

 “BU YIL HAYVANLARI SATAMADIK”

Hayvan satıcılarından Hasan Ekdemir, bu yıl fiyatlarda düşüş yaşandığını belirterek, “Bu yıl hayvanları satamadık. Sabahtan bu yana sadece 4 tane sattım. Kimse pek talep göstermiyor. Alıcı yok. Daha önceki bayramlarda alıcılar çok fazlaydı” dedi.

“KAN DÖKÜLMESİN, BARIŞ OLSUN”

Bir başka hayvan satıcılarından Ahmet Toprak ise şu an için işleri düşünmediklerini ancak huzur ortamının oluşmasını talep etti. İşlerinin güçlerinin bir öneminin olmadığı belirten Toprak, “Kan dökülmesin, barış olsun. Biz bunu düşünüyoruz. Ancak satışlarımız da gayet iyi. Bugün 15 hayvan sattım” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi