Diyarbakır'da "Mezopotamya'nın Kuşları" Sergisi Açıldı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçe Belediyesi Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi tarafından 'Mezopotamya'nın kuşları' sergisi açıldı.

Diyarbakır'da

Fotoğraf sanatçısı Durzan Boran'ın Mezopotamya bölgesinde yaşayan ve soyları tükenme tehlikesi altında olan kuşları konu alan, 'Mezopotamya'nın kuşları' sergisi, Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı. Doğanın tahrip edilmesi, orman yangınları ve bilinçsiz avlanma nedeniyle Mezopotamya bölgesinde yaşayan birçok kuş soyunun yok olma tehlikesi altında olduğunu belirten fotoğrafçı Durzan Boran, "Beş yıldır fotoğrafçılık yapıyorum. Mezopotamya kuşları çalışmalarım ise

MEZOPOTAMYA'NIN KUŞLARI

iki yılda hazırladım. Bu kuşları fotoğraflarken Kürtçe isimlerini de tespit edip kayıt altına aldım. Bunu için birçok yöreyi gezdim, halktan isimler öğrendim. Coğrafyasını seven insanlar onu doğasından ayrı düşünmemeli, sadece insanına odaklanmamalı. Toprağıyla, suyuyla, canlılarıyla bu toprakta var olan bütün değerlerimizi korumalıyız ve yaşatmalıyız. Engelli olduğum için fotoğraf çekmekte zorlandım. Ancak bu coğrafyadaki zenginlikleri belgelemek adına zorlukların üstesinden geldim. Fotoğraflarımın sergilenmesi için Kayapınar Belediyesi ve Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi yönetime teşekkür ederim" dedi.

'Mezopotamya'nın kuşları' sergisi bir hafta boyunca sanatseverlerin için açık olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz