Diyarbakır'da nevruz hazırlığı

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenecek olan nevruz kutlamalarında 2,5 ton odun yakılacak. 5 kilometrelik alanın bariyerle kapatıldığı 136 bin metrekarelik alanda 7 bin polis görev yapacak. Kutlamalarda sahnenin önüne ise 3 metrelik tel örgü örüldü.

Diyarbakır'da nevruz hazırlığı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde nevruz kutlamaları devam ederken, Diyarbakır finalı bugün yapılacak. Kutlama etkinlikleri için, 2.5 ton ordun hazırlanırken, 136 bin metrekarelik olanda 7 bin polis görev yapacak. İl Valiliği, etkinlik nedeniyle bazı yolların bugün trafiğe kapalı tutulacağını duyurdu.

NEVRUZ KUTLAMALARI

HDP’nin her yer genelsel olarak kendine özgü düzenlediği Nevruz kutlamalarının finalini bugün Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda ger çekleştirecek.  2,5 ton odunun yakılacağı Nevruz etkinliğinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve çevre illerden talep edilen 7 bine yakın polis memuru görev yapacak.

7 BİN POLİSE GÖREV

Etkinlikte 136 bin metrekarelik alanın çevresine 5 kilometrelik bariyer kuruldu. 6 ana giriş kapısı kurulan alana gelenler, 2 kademeli arama noktasından geçerek içeri alınacak. Zırhlı araçların da konuşlandırıldığı alanda bu yıl sahnenin önüne 3 metrelik tel örgü örüldü. Polis, bölgede zırhlı araçlarla ve yaya olarak devriye görevi yürütüyor.

BARİYER KURULDU

Öte yandan, Nevruz Park alanına çıkan Kamışlo Bulvarı, Nevruz Caddesi ve Evrim Alataş Caddesi ile bulvarlar ise bariyerlerle kapatıldı. Güzergahı kullanmak isteyenler için ise alternatif olarak Yenihal Caddesi ve üzerindeki sokaklar ile Siverek ve Aram Tigran Caddesi ile sokak aralarının açık olacağı bildirildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz