Görüş Bildir

Diyarbakır'da perdeler açılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, repertuvarında güncellemeye giden Devlet Tiyatroları (DT), tüm sahnelerde yeni sezona, "Türkiye'nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor" sloganıyla yerli oyunlarla "merhaba" diyecek.

Diyarbakır'da perdeler açılıyor

Devlet Tiyatroları, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından, hainliğe karşı milli ve manevi duyguları pekiştirerek milletin birliğine katkı sağlayacak ve bu toprakların hikayesine ışık tutacak "yerli" oyunları repertuvarına ekledi.  Perdeler, bu kapsamda hazırlanan özel seçkideki 18 oyunla, 4 Ekim'de 12 bölge ve 65 sahnede, "Türkiye'nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor" sloganıyla açılacak.

TEK KİŞİLİK ŞEHİR

Bu çerçevede, Diyarbakır Devlet Tiyatroları Behiç Ak'ın kaleme aldığı Doğu Yaşar Akal'ın yönettiği "Tek Kişilik Şehir" ile tiyatroseverlerle buluşacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, yeni sezon için repertuvarı sonuçlandırma aşamasındayken, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını belirtti. Hazırlanan özel seçkide, günümüzde de geçerliliği ve sözü olan tarihi karakterlerin üstüne kurulmuş oyunlardan tutun da çağdaş yaşamın gündelik sorunlarını işleyen eserlere kadar birçok oyunun bulunduğunu vurgulayan Birecik, bunun mili ve manevi bir görev olduğunu kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi