Diyarbakır’da PKK’nın kuryeliğini yapan sanık tutuklandı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK mensuplarının hazırladığı tehdit mektubunu iş adamına ulaştırdığı iddiasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır’da PKK’nın kuryeliğini yapan sanık tutuklandı

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Süleyman Y. katılmadı, avukatı ise salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın teröristlerce hazırlanan mektubu iş adamına ulaştırdığı iddiasıyla cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatı Mehmet Ayata, müvekkilinin suç kastı olmadığını ileri sürerek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Süleyman Y'yi "silahlı terör örgütü hiyerarşisine bağlı olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı, duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak sanığın cezasını 2 yıl 1 aya düşürdü.

Kayapınar ilçesinde akaryakıt istasyonu işleten T.B'ye terör örgütü adına mektup bırakıldığı ihbarı üzerine Süleyman Y. gözaltına alınmış, hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Teröristler tarafından gönderildiği belirlenen mektupta "Size ilişkin bir sorun bize yansıdı. Bu sorunu büyümeden, konuşarak çözmek istiyoruz. Bu yüzden ya siz ya da temsilcinizin yanımıza gelmesi gerekiyor. Belirttiğimiz tarihte, Zaho ya da Dohuk'a gelerek verilen numaralar aracılığıyla irtibata geçmelisiniz. Belirttiğimiz tarihe kadar siz ya da temsilcinizin gelmemesi halinde mevcut sorun büyüyeceği gibi, doğacak olumsuz durumdan da biz sorumlu olmayacağız. Mevcut sorunun büyümesine fırsat vermeden çözümü için çağrımıza uyup, belirtiğimiz tarihte gelmenizi temenni ediyoruz" ifadeleri yer almıştı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz