Görüş Bildir

Diyarbakır'da polis şiddeti kameralara yansıdı: Soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'da Şeyhmus Eşen'in polis tarafından darp edildiği ana ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Eşen polis hakkında şikayetçi olurken, polis memuru da kendisini savundu.

Diyarbakır'da polis şiddeti kameralara yansıdı: Soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Şeyhmus Eşen’in polis tarafından darp edilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı. Eşen’in darp edildiği ana ait MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) görüntüleri ortaya çıktı.

Eşen, 11 Mayıs’ta çocuğu ile birlikte otomobiliyle seyir halindeyken polis tarafından durdurulduktan sonra darp edildiği iddia edildi. MOBESE görüntülerinde, Eşen’in polis tarafından durdurulduğu, bir süre konuştukları ve tartıştıkları görülürken, polisin Eşen’e yumruk attığı görüldü. Olay sonrası Eşen, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Eşen, darp raporu aldıktan sonra Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’na polis hakkında şikayetçi oldu. 

Diyarbakır Barosu da olaya müdahil olup polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı polis memurunun ifadesine başvurdu. Olay hakkında soruşturma başlatılırken, baba ve çocuğunun yaralanmasına sebep olan polisin hâlâ görevinin başında olduğu belirtildi. 

POLİS MEMURU DA EŞEN'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Eşen’i darp ettiği iddia edilen A.Y ifadesinde, Eşen’i suçladı. Adliye önündeki kavgada güvenliği sağlamak ve trafik akışını yönetmek için bölgede olduğunu belirten A.Y; ambulansa yol vermesi için Şeymus Eşen’i uyardığını ancak Eşen’in kendisine küfür ve hakaret ettiğini ileri sürdü. Eşen’in kolundan tutarak kendisini araca çektiğini iddia eden A.Y., “Araç sürücüsü bana karşı agresif ve saldırgan tavırlar sergileyerek elimdeki telsizle beraber kolumdan tutarak beni aracın iç kısınma hızlı ve sert bir şekilde çekti. Bu sırada bana hitaben ‘S..seni de, sabrını da diyerek’ bana vurmaya başladı” dedi.

DİRENCİNİ KIRMAK AMACIŞLA KUVVET KULLANDIM

Polis memuru A.Y; Şeymus Eşen’in direncini kırmak amacıyla kademeli olarak kuvvet kullandığını belirterek, Eşen’i darp etmediğini söyledi. A.Y’nin ifadesinde, “Tartışma sırasında şahıs arabasının sürücü kapısının alt gözüne elini attığını gördüm ve herhangi bir saldırı olayının yaşanmaması ve benim ve çevredeki vatandaşların can güvenliği acısından, şahsı aracından bedeni kuvvet kullanarak dışarı çıkarmaya çalıştım. Bu olayların yaşandığı sırada araçta başka şahıs var mıydı hatırlamıyorum. Zaten bu esnada çevrede bulunan vatandaşlar araya girerek olay yerine sonrada gelen tim arkadaşlarımla birlikte şahsı sakinleştirdiler. Beni araç sürücüsünün yanından uzaklaştırdılar. Ben yaşanan olaylar sırasında araç plakasının ve araç sürücünün bilgilerini alamadım. Bu olayların yaşandığı sırada halen adliye önündeki silahlı kavganın devam etmesi, olaya karışan çok sayıda şüphelinin bulunması ve olaydan dolayı yaralıların da bulunması, yaralıların bir kısmının hastaneye intikal ettirildiğinden, hastanede ikinci bir olayın yaşanmaması ve hastane çevre güvenliğinin sağlanması için Bismil Devlet Hastanesine intikal ettim" diyerek kendisini savundu. Polis memuru A.Y, Şeymus Eşen’in trafikte geçiş üstünlüğüne sahip ambulansa yol vermeyerek kural ihlali yaptığını, polisin görevini yapmasına engel olduğunu belirterek, Eşen’den şikayetçi oldu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi