Görüş Bildir

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 1 ölü, 4 yaralı

Hakkari’den Diyarbakır’a uyuşturucu taşıyan kurye aracının Silvan yolunda durdurmak isteyen polisler ile şüpheliler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada şüphelilerden 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i polis 4 kişi de yaralandı.

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 1 ölü, 4 yaralı

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu düzenleyen polisten kaçmaya çalışan şüphelilerin bulunduğu kurye aracından ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 1 kişi öldü, 1'i polis 4 kişi yaralandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyarbakır ve Hatay Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında ekipler, Hakkâri’den Diyarbakır'a uyuşturucu götürecekleri belirlenen şüphelilerin bulunduğu aracı takibe aldı.

Kurye aracına öncülük yaptığı tespit edilen Şanlıurfa plakalı otomobil, Silvan yolunda durduruldu. Araçta bulunan M.A ve M.G. gözaltına alındı.

 Uygulama noktasındaki ekipleri fark ederek, kaçmaya çalışan Şanlıurfa plakalı kurye aracından polise ateş açıldı. Bunun üzerine çıkan çatışmada şüphelilerden F.D. hayatını kaybetti, A.E, E.E ve H.K. ile bir polis yaralandı.

Ölen F.D'nin terör örgütü üyeliğinden sabıkalı, A.E'nin de çeşitli suçlardan arandığı belirlendi.

Araçlarda yapılan aramada 1 kilo 720 gram eroin, 2 silah, tabancalara ait 3 şarjör, 15 fişek ve 80 bin lira ele geçirildi.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi