Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları anısına kurban eti dağıtıldı!

Geçtiğimiz sene, yani 6-7-8 Ekim IŞİD’i protesto bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, yoksul ailelere kurban eti paketlerini dağıtırken hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına katledildikleri mahallede kurban eti dağıtıldı.

Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları anısına kurban eti dağıtıldı!

2014 yılında Kurban Bayramı'nın 4. günü bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtırken saldırıya ve işkenceye maruz kalan, sığındıkları binanın 3. katından atılarak öldürülen Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19) ve Riyat Güneş'ın anısına "Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini sizler ulaştırın" kampanyası düzenlendi.

YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI ANISINA

Umut Kervanı Yardım Platformu öncülüğünde düzenlenen kampanya kapsamanında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sivil toplum temsilcisi ve aktivistler tarafından Yasin Börü ve arkadaşları anısına katledildikleri mahallede ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıldı.

Şehit ve Tutuklu Aileleri Platformu adına İstanbul'dan gelen Recai Yurdan, 4 ay önce Yasin ve arkadaşları adına kurban kampanyası başlattıklarını belirtti.

“ONLAR ALLAH’A KURBAN OLDULAR”

"Onlar kurban eti dağıtacak iken Allah'a kurban oldular. Bizde bu kampanya için buraya gelmiş bulunmaktayız. Yasin Börü ve arkadaşları kalleşçe ve alçakça bir şekilde şehit edildiler. Bizlerde onların bıraktığı görevi, sembol olan şehitlerimizi her zaman anmalıyız" diyen Yurdan, bu kampanyayı ilerleyen yıllarda geliştireceklerini ifade etti.

Mavi Marmara Gazisi Zeki Kaya da Yasin Börü ve arkadaşları adına kurban eti dağıtacaklarını söyledi.

GEÇEN SENE BU ZAMANLAR

Yasin Börü ve arkadaşlarının mazlumiyetinin tüm dünyada ve Türkiye'de ses getirdiğini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:

"Burada bulunmamızın sebebi malumunuz şehitlerimizin geçen sene bu zamanlar kurban edilişinin yıl dönümü olarak, bizlerde bu olaya kayıtsız kalmamak için, şehitlerimizle kucaklaşmak için onların yanındayız. Onların davalarını ve onların mücadelesini gönülden paylaşıyoruz. İnanıyoruz ki onların şehadeti tüm Müslümanların kucaklaşmasına, Doğu'nun ve Batı'nın pekişmesine vesile olacaktır."

MAVİ MARMARA GAZİSİ DE KAMPANYAYA KATILDI                                                    

Gazze'deki mazlumların haykırışı adına Mavi Marmara gemisine bindiklerini belirten Kaya, "Gazze'de yaşanan mazlumiyeti dünya gördü ve bu mazlumiyetin aynısı şu anda da burada yaşanmaktadır. Nasıl ki Mavi Marmara'da bir mücadele verildi ve bunu dünya gördü artık bölgedeki Müslümanların mazlumiyetini de bütün dünya duyacak" dedi.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz