Görüş Bildir

Diyarbakır'da Zafer günü!

Üsteğmen Şanlı "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hainlerin tuzakları da bize göstermiştir ki vatanımız üzerinde hain emelleri olan unsurlar içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturup, milli birlik ve beraberliğimize kastetmişlerdir"

Diyarbakır'da Zafer günü!

Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Üsteğmen Serdar Şanlı, yaptığı konuşmada, zor şartlar altında kazanılan İnönü muharebeleri esnasında ordu ve milletin moral gücünün en üst seviyeye çıktığını söyledi.

ZAFER TÖRENLERİ

Türk milletinin, varlığını ve modern Türkiye Cumhuriyeti'ni başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere hayatını feda eden şehitler ile kahraman gazilere borçlu olduğunu vurgulayan Şanlı, "Yakın bir zaman öncesinde yaşadığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hainlerin tuzakları da bize göstermiştir ki vatanımız üzerinde hain emelleri olan unsurlar içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturup, milli birlik ve beraberliğimize kastetmişlerdir." dedi.

Vali Mustafa Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal'ın da katıldığı tören şiir okunmasıyla son buldu. Bu arada, törene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden temsilci katılmadı. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy makamında tebrikleri kabul etti.

ERGANİ'DEKİ TÖREN

Ergani ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. İlçe merkezinde düzenlenen törende, protokol üyelerince Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının adından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, Belediye Başkanı Evseri Malçok, Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu ile kurum müdürleri, siyesi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Gürbüz, törenin ardından tebrikleri kabul etti.

KULP'TA TÖREN YAPILDI

Kulp İlçe merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, protokol üyelerince Anıtı'na çelenk sunulmasının adından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, İlçe Jandarma Komutan vekili Özhan Nacar, Belediyesi Başkan vekili Şener Aktaş, İlçe Emniyet Amir vekili komiser yardımcısı Hikmet Aslan ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Dülgeroğlu, törenin ardından tebrikleri kabul etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi