Diyarbakır’daki şehit polisler memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinde PKK mensuplarınca polis zırhlı aracına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şehit olan özel harekat polisleri Muzaffer Can Ersoy ve Mustafa Turanlı için tören düzenledi.

Diyarbakır’daki şehit polisler memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmada, şehit olan meslektaşlarının acısını yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizden asla ayırmayacaktır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan masum insanlara karşı korku ve şiddet duygularını süreli kışkırtan ve uygulayan hainlere karşı, tek bir yürek olarak kararlılıkla mücadele etmekteyiz. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Diyarbakır halkından, terörle mücadele konusunda destek bekliyoruz. İlimizin huzur ve güven ortamının tesisi vatandaşlarımızın bizlere vereceği destekle sağlanacaktır. Diyarbakır halkının bundan önce olduğu gibi bu konuda duyarlı olacağına ve bizlere destek olacaklarına inancım tamdır."

Özel haraket polisleri, şehit olan meslektaşlarının naaşını tekbir getirerek, cenaze arabasına taşıdı.

Daha sonra şehit Turanlı'nın cenazesi Adana'ya, şehit Ersoy'un cenazesi ise Kayseri'ye uğurlandı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz