Diyarbakır'daki STK'lar Halep saldırılarını kınadı

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları Cuma namazına müteakip, Halep’te yaşanan kuşatmaya dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır'daki STK'lar Halep saldırılarını kınadı

Muhammet YILDIZ / Mehmet Can TUNÇ

Aralarında Memur-Sen, Özgür-Der ve Peygamber Sevdalıları Platformunun bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşu, Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi ile müttefiklerinin silahsız sivilleri hedef alan saldırıları kınadı.

Diyarbakır'daki 72 sivil toplum kuruluşu tarafından Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi ile müttefiklerinin silahsız sivilleri hedef aldığı saldırılar kınandı.

Sur ilçesindeki Ulu Cami önünde bir araya gelen, aralarında Memur-Sen, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ve Peygamber Sevdalıları Platformunun da bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve üyeleri cuma namazının ardından basın açıklaması yaparak, Halep'teki saldırıları protesto etti.

İNSANLIK KUŞATMA ALTINDA

Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, Halep’te insanlığın kuşatma altında olduğunu söyledi.

Ünsal; "Gözleri kana bulamış emperyalistler ve onların iş birlikçileri Suriye direnişinin en büyük kalesini düşürmek için Halep’te direnen halkı ve direnişçileri abluka altına aldı. İnsanlık adına hiçbir kutsal tanımayan bu vahşet güçleri Suriye’de devam eden insanlık trajedisini daha da ileri noktaya taşımak niyetindeler. Halep'te geçiş koridorlarını kapatan bu insanlık düşmanı zalimler, uluslararası savaş hukukunu hiçe sayarak insanı yardımların ulaşmasını engelleyecek kadar acımasız olduklarını bir kez daha gösterdiler." diyen Ünsal, dünyanın gözleri önünde yardım konvoyunu bombalayarak, sivilleri katledenlere "dur" denilmediğini aktardı.

"Halep için sesimizi yükseltme zamanı"

Ünsal, bu utanç verici durumu şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyanın süper güçleri ve onların bölgedeki iş birlikçileri bütün güçleriyle 6 yıldır Suriye halkı üzerine bomba yağdırmakta ve yüzbinlerce insanı katletmektedir. Bütün bu olanlar karşısında Birleşmiş Milletler sessizliğe bürünmüş, bu tavrı bütün dünya görmüştür. Müslümanlar da bilmelidir ki demokrasi ve insan hakları söylemleri söz konusu İslam coğrafyası ise tam tersine işgal, zulüm ve katliamların bahanesi haline gelerek sömürgecilerin politik müdahale aracı olmaktadır. Bundan dolayı bugün Halep için sesimizi yükseltme zamanı ve kardeşlerimize sahip çıkma günüdür."

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine değinen Ünsal, "Bu ikiyüzlü tavırları 15 Temmuz darbe girişiminde de net olarak görmekteyiz. Hain darbeye öncülük eden yerli iş birlikçileri için 'müttefiklerimiz tutuklanıyor ve bu endişeli bir durumdur' diyecek kadar pişkin olan bu ahlaksızlar utanç verici olan bu tutumlarını artık gizleme gereği duymuyorlar." diye konuştu.

Ünsal, "Suriyeli kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı ve her zaman onlarla olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ellerinde "Bugün Halep yanıyor, yarın zulmedenler yanacak", "Halep yanıyor, dünya susuyor" yazılı pankartlar taşıyan ve "Katil Rusya Suriye'den defol", "Diyarbakır'dan Halep'teki direnişe bin selam" sloganları atan grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz