Diyarbakır'daki vaka sayısı!

Diyarbakır ve ilçelerindeki koronavirüs testlinde pozitif çıkan vakıa sayısının 213 olduğu öğrenilirken, bugüne kadar vefat eden kişi sayısının ise 8 olduğu belirlendi. Diyarbakır'ın 5 ilçesi dışında bütün ilçelerinde virüs tespit edildi. EN ÇOK VAKA BAĞLAR'DA Diyarbakır şehir merkezinde 5 ilçe dışında kalan 12 ilçenin tamamında koronavirüs vakası tespit edildi. En çok vakanın tespit edildiği ilçelerin başında 48 vaka ile merkez Bağlar ilçesi gelirken, Silvan 30, merkez Yenişehir ilçesi ise 28 vaka ile takip ediyor

Diyarbakır'daki vaka sayısı!

Diyarbakır ve ilçelerindeki korona virüs testlinde pozitif çıkan vakıa sayısının 213 olduğu öğrenilirken, bugüne kadar vefat eden kişi sayısının ise 8 olduğu belirlendi. Diyarbakır'ın 5 ilçesi dışında bütün ilçelerinde virüs tespit edildi.

213 VAKA 8 VEFAT

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır genelinde yapılan test sayısı bin 145 olurken, hastaneye başvuran toplam kişi sayısının 616 olduğu öğrenildi. Yatan hasta sayısı 213. Toplam vefat eden hasta sayısının ise 8 olduğu belirlendi. Yoğun bakımda yatan hasta sayısının 14, entübe sayısının ise 2 olduğu. Toplam iyileşen kişi sayısının ise 89'a yükseldiği bildirildi.

EN ÇOK VAKA BAĞLAR’DA

Diyarbakır şehir merkezinde 5 ilçe dışında kalan 12 ilçenin tamamında koronavirüs vakası tespit edildi. En çok vakanın tespit edildiği ilçelerin başında 48 vaka ile merkez Bağlar ilçesi gelirken, Silvan 30, merkez Yenişehir ilçesi ise 28 vaka ile takip ediyor. Bismil'de 15, Sur'da 14, Ergani'de 6, Çınar'da 3, Lice'de 3, Kulp'ta 2, Dicle'de 1, Hani'de 1 ve Hazro'da bir olmak üzere toplam 213 vaka bulunuyor.  Buarada, Kayapınar ilçesi, Çermik, Çüngüş, Kocaköy ve Eğil ilçelerinde ise vaka sayısı tespit edilemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz