Diyarbakır'dan göç etti, kadayıf yetiştiremez oldu

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki terör olayları nedeniyle Muş'un Malazgirt İlçesi'ne göç eden 6 kişilik Altunyerim ailesi, geçimlerini sağlayabilmek için yaptıkları kadayıf burma tatlısının ünü çevre il ve ilçelere yayılmasıyla, bölgeye hizmet vermeye başladı.

Diyarbakır'dan göç etti, kadayıf yetiştiremez oldu

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 5 ay önce terör olayları nedeniyle Malazgirt'e yerleşen Altunyerim ailesi tatlıcılık mesleğini burada da sürdürmeye devam etti. Geçimlerini sağlayabilmek için açtıkları tatlı salonunda yaptıkları kadayıf burma tatlısının ünü çevre il ve ilçelere yayılınca Ahmet Altunyerim'in işleri açıldı. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle siparişlere yetişemez olduklarını söyleyen evli ve 4 çocuk babası Ahmet Altunyerim, baba mesleğini burada da sürdürdüğünü bildirdi. Eşi ve çocukları 28 yaşındaki Mesut, 23 yaşındaki Zahid, 19 yaşındaki Selçuk ve 15 yaşındaki Kader ile sipariş yetiştirmeye çalıştığını belirten Altunyerim, şöyle dedi:

GÖÇ ETTİ İŞYERİ AÇILDI

"Terör nedeniyle ailece buraya geldik. Baba mesleğim olan ve yaklaşık 40 yıl içinde olduğum tatlıcılık mesleğini burada da sürdürmeye başladım. Ürettiğimiz tatlının namı kısa sürede bölgeye yayıldı. Eşim ben ve 1'i kız 4 çocuğum bu işi yapıyoruz ama siparişlere yetişemiyoruz. İşlerimiz çok iyi. Erzurum'un Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Ağrı'nın da Patnos ve Doğubayazıt İlçesi'nden kadayıf istiyorlar ama yetiştiremiyorum. Malazgirt halkını da kadayıfsız bırakmak istemiyorum. O yüzden şu an bayram hazırlığına başladık. Sadece bayram değil, bayramların dışında da yoğunluğumuz böyle. Temizliği ve kaliteye çok önem veriyoruz. Fıstık ve cevizin en iyisini kullanarak halka hizmet veriyoruz."

Babasına mesleğinde yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden oğlu Mesut Altunyerim ise, "Bayram yaklaşıyor, hazırlıklarımız günler öncesinden devam ediyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Diyarbakır'dan gelirken çok düşünceliydik ama şimdi mutluyuz. Her şey daha güzel olacak. Bize gösterdikleri ilgi için tüm yöre halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz