Görüş Bildir

Diyarbakır'dan insanı yardım!

Diyarbakır'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, 55 araçlık konvoyla yola çıktı.

Diyarbakır'dan insanı yardım!

Diyarbakır'da toplanan giysi, battaniye ve çocuk mamasından oluşan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak yaklaşık 350 kişinin bulunduğu 55 araçlık konvoy, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği binası önünden dualarla uğurlandı.

Dernek Başkan Yardımcısı Barış Oktay, burada yaptığı konuşmada, Halep'in büyük bir muhasara altında olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR'DAN İNSANI YARDIM

Oktay, medyaya yansıyan, "Halep'in düştüğüne" dair iddiaların dikkate alınmaması gerektiğini ifade ederek, Halep'te iki mahallede 150 bin kişinin sıkışmış durumda olduğunu savundu.

Bu kampanya ile amaçlarının Halep'te yaşanan insanlık dramından tüm dünyanın haberdar olmasını sağlamak olduğunu belirten Oktay, şunları söyledi:

"Bizim hedefimiz oradaki 325 bin insanın dışarı çıkmasıdır. İHH Genel Merkezi 85 bin kişinin dışarı çıkması, yol açılması için görüşmelerini sürdürüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet nezdinde görüşmelerini sürdürüyor. Bu çıkışımız çok önemli, belki bir insanı kurtaracağız, belki bir insanı kurtarmaya vesile olamayacağız ama herkes zalimin zulmünü görecek ve zalime haykırmış olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi