Diyarbakır’dan Siverek’e yardım eli

Diyarbakır Siverekliler Derneği Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan yetim ve yoksullara gıda ve ayakkabı yardımında bulundu.

Diyarbakır’dan Siverek’e yardım eli

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da bulunan Diyarbakır Siverekliler Derneği yönetim kurulu kararı sonrasında hayırseverlerin destekleriyle her yıl olduğu gibi bu yıl Ramazan ayı ve Bayramı dolayısıyla yoksul ve yetim aile ve çocuklarına dağıtılmak üzere gıda ve bayramlık desteğinde bulundu.

Ramazan bayramı öncesi Siverek merkez ve kırsalda yaşayan yardıma muhtaç ve yetimlere destek olmak amacıyla dernek üyeleri tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanılan gıda ve bayramlıklar hak sahiplerine ulaştırıldı.

YARDIM ELİ UZATILDI

Dernek olarak her yıl gönüllülük esasına göre üyelerimiz ve yönetim kurulumuzun aldığı kararla başlatılan kampanya kapsamında yardımların Siverek'teki hak sahiplerine ulaştığını söyleyen Dernek Başkanı Burhan Erol yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Bizler metropol bir şehir olan Diyarbakır'da yaşıyoruz ama gönül bağımız olan Siverek'ten hiçbir zaman kopuk olmadık. Diyarbakır Siverekliler Derneği çatısı altında kültürümüzü, bağımızı gelenek ve göreneklerimizi her daim devam ettirdik. Bu güzelim kentimize ve Siverek'teki hemşerilerimizi nasıl mutlu ederiz düşüncesiyle ben ve bu işe gönül veren hemşerilerimizle çaba vermekteyiz. Bu çabamız neticesinde uzun yıllardır Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelerimiz için gerek ayakkabı, gıda ve gerekse maddi destek sağlıyoruz, Bu yılda başlattığımız kampanya kapsamında bin 500 bay, bayan ve çocuk olmak üzere ayakkabı ve 200 adet gıda kolisini ailelerimize ulaştırdık. Dernek olarak başlattığımız kampanyamıza destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz