Görüş Bildir

Diyarbakır'ın İsrail'e konvoylu telin!

Doğu ve Güneydoğu'da İsrail'in Mescid-i Aksa saldırıları protesto edildi.

Diyarbakır'ın İsrail'e konvoylu telin!

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları (STK) ve siyasi partiler, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. İlk olarak Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) öncülüğünde Dağkapı Meydanı'nda toplanan kalabalık, yatsı namazının ardından Fİlistin ve İslam alemi için dua etti.

Gruptakiler adına açıklama yapa HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, İsrail'in nihai emeli olan Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve saldırılarını arttırdığını dile getirdi.

İşgalci Siyonistlerin İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya saldırdığını yineleyen Dinç, şunları kaydetti:

"Bugün sabah saatlerinden itibaren Siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa'ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdı. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Müslümanlar bedenlerini Aksa'ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar. Mescid-i Aksa ve Kudüs davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa'yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa'yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır."

Memur-Sen İl Temcilciliği öncülüğünde de kentteki diğer STK'lerin desteğiyle program düzenlendi.

Yüzlerce araç halinde 15 Temmuz Şehitler Parkı'na gelen grup adına Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, açıklama yaptı.

İsrail'in Filistin'e ve Kudüs'e yaptığı zulmü protesto etmek için toplandıklarını ve amaçlarının Mescid-i Aksa'da nöbet tutanlara destek olmak olduğunu belirten Ensarioğlu, "İsrail bilmelidir ki Mescid-i Aksa bütün İslam ordusunun ortak değeridir. İsrail'e destek verenler ve onlarla birlikte hareket edenler Mescid-i Aksa'nın kapısında er ya da geç yaptıkları zulmün cezasını kesinlikle ödeyeceklerdir. Biz de Diyarbakır'dan diyoruz ki Mescid-i Aksa hepimizin ortak şerefi ve değeridir. Hiçbir şekilde onu yalnız bırakmayacağız." diye konuştu. İsrail aleyhinde slogan atan grup daha sonra araçlarla kentte Filistin bayraklarıyla tur attı.​​​​​​​

MÜSİAD SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesinden yapılan açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Türkiye'nin en üst düzeyde yaptığı temaslar ile menfur hadiselerin sona erdirilmesi adına diplomatik ve siyasi adımları ciddiyetle atmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, iş dünyasının söz konusu durum karşısında haklı tepkilerini yine kendilerine yakışır şekilde iktisadi olarak göstermesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Biz, Türkiye ve dünyada 225 noktada aktif bir sermaye platformu ve aynı zamanda milletinin ve ümmetin yanında her daim destekçi olmuş ve bu şiar ile kendi müstakil değerlerini her daim muhafaza etmiş ve edecek bir sivil toplum kuruluşu olarak Mescid-i Aksa'ya ve onun temsil ettiği dini değerlere yönelik bu saldırıları kınıyoruz. Başta tüm İslam dünyasını, insanı önceleyen dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, insan hakları savunucularını ve bu hakları destekleyen devletleri, Mescid-i Aksa'ya yönelik bu saldırılara sessiz kalmayıp gereken tüm adımları atmaya davet ediyoruz."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi