Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 11 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde yer alan 11 mahallesinde gerçekleştirilecek operasyon için Kaymakamlık tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 11 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Lice'nin 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı. DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde yer alan 11 mahallesinde gerçekleştirilecek operasyon için Kaymakamlık tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kaymakamlıkça 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç maddesi gereğince halkın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla 02 Mayıs 2016 saat 11.00'den geçerli olmak üzere Lice İlçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon gerçekleştirileceği belirtilerek, "Yürütülecek olan operasyonlar sebebiyle Abalı, Örtülü, Saydamlı, Yalımlı, Akçabudak, Ulucak, Kılınçlı, Yorulmaz, Baharlar, Bayırlı, Hedik mahallesinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Lice, Diyarbakır iline bağlı bir ilçedir. Diyarbakır'ın kuzeydoğusunda yer almaktadır.

İlçe ve köy sakinlerinin gelir kaynağı fazla değildir genelde hep başka İllere çalışma amaçlı mevsimlik göç yapılır. Bunun yanı sıra hayvan alım-satımı, tarım (nar, badem, fıstık, soğan, incir, domates, biber, patlıcan, salatalık) ve hayvansal ürünlerden (peynir, süt, yoğurt, çökelek, tereyağı) de gelir sağlanıyor.

İlçenin yolları asfalt olduğundan ulaşımı kolaydır. Sadece karadan ulaşım sağlanabilir. Çevresindeki Diyarbakır, Muş ve Bingöl illerine ulaşım vardır.

Sert karasal iklime sahiptir, kışları en erken kar yağan ve nisana kadar da kar örtüsünün kaldığı Diyarbakır ilçelerindendir, yazları ise ağustos ayına dek pek bir yükselme olmaz, ağustosta ise kavurucu sıcaklıklar ölçülür, havası değişkendir, dalgalıdır, şuana dek ölçülen en yüksek sıcaklık 48.8 derece ile 8 ağustos 1946 tarihinde, en düşük sıcaklıkta -37.0 dereceyle 11 ocak 1933 tarihinde ölçülmüştür.

Kulp (Kurmanci: Pasûr, Kirmancki: Pasor), Diyarbakır ilinin ilçesilerinden biridir.

Silvan'ın kuzeyinde yer alan ilçe kış aylarında uzun süre kar altında kalır. Volkanik ve birinci derecede deprem bölgesi olan sarp bir bölgede kurulan Kulp, eski bir yerleşim merkezidir. İdari yapı olarak merkez, bir belde (Ağaçlı), 3 bucak (Ağaçlı, Hamzalı, Aygün), 50 köy ve 120 mezradan oluşmaktadır. İlçe merkezi,Merkez eski mahallesi, Merkez yeni mahallesi, Yeşilköy mahallesi, Tepecik mahallesi, ve Erkan mahallesi ve Turgut Özal mahallerinden oluşmaktadır.halk ise Kurmanç'lardan oluşur.

Kaynak: Diyarbakır Söz