Diyarbakır’ın raylı sistemi mecliste tartışma konusu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hafif raylı sistem ile ilgili yanıtlanmayan soru önergesini yeniden TBMM gündemine getirdi.

Diyarbakır’ın raylı sistemi mecliste tartışma konusu oldu

Diyarbakır kamuoyunda polemik konusu olan Hafif Rayli Sistemin ödeneklerinin geri gönderildiği yönündeki iddiaları Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesini TBMM başkanlığına verdi.

TANRIKULU ÖNERGE VERDİ

Sezgin Tanrıkulu, yenilediği soru önergesinde şunları söyledi; “14 Kasım 2023 tarihinde Verilen 7 6305 Esas Sayılı Yazılı Soru Önergesi Yanıtlanmadığından Yenilenmiştir. Diyarbakır'da 2016 yılından günümüze kadar yatırım programında olan "Kentiçi Hafif Raylı Sistem Projesi" ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır.”

YANIT İSTENEN SORULAR

Tanrıkulu, bakana şu soruları sordu;

1. Diyarbakır'da 2016 yılından günümüze kadar yatırım programında olan "Kentiçi Hafif Raylı Sistem Projesi" ile ilgili olarak çalışma yapılmamasının gerekçesi ve izahı nedir?

2. Diyarbakır'da 2016 yılından günümüze kadar yatırım programında olan ancak herhangi bir çalışma yapılmayan "Kentiçi Hafif Raylı Sistem Projesi"nin bir an önce hayata geçirilmesi hususunda etkili ve somut adımlar atılacak mıdır?

3. 17 Ocak 2024 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre halihazırda "Kentiçi Hafif Raylı Sistem" dağılımı nasıldır?

4. Diyarbakır'da raylı sistem için yapılan ödeneğin başka işler için harcandığı iddiaları doğru mudur?

5. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin hafif raylı sistem için ayrılan 642 milyon TL'lik ödeneği geri gönderdiği iddiaları doğru mudur?

6. Anılan iddialar doğru ise, kamuoyuna gerekli açıklama yapılacak mıdır?

7. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yatırım programında olan ama tamamlanmayan "Kentiçi Hafif Raylı Sistem Projeleri"nin bir an evvel hayata geçirilmesi için Bakanlığınızca ne tür çalışmalar yapılacaktır?

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler