Diyarbakırlı çocuklara kitap okumanın önemi anlatıldı

Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yaz kampında çocuklara yönelik “Çocuk Gelişiminde Kitap Okumanın Önemi” konulu seminer düzenlendi.

Diyarbakırlı çocuklara kitap okumanın önemi anlatıldı

Yenişehir Belediyesi, küçük yaştaki çocukların gelişimleri, sosyalleşmeleri, ikili ilişkilerinin güçlenmesi ve grup çalışmalarına katılmalarını sağlamak amacıyla seminer düzenledi. 8-15 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen seminerde, küçük yaşta kitap okumanın öneminden bahsedilerek, ailelerden çocuklara küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırılması istendi.

Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, çocukların Yenişehir yaz kampında 3 gün konaklayan çocukların ailelerinden uzakta uzmanlar eşliğinde tek başlarına birey olabilme yolunda ilk adımı attıklarını söyledi. Seminer ile çocuklara kitap okumanın öneminden bahsedildiğini anlatan Başkan Beşikci, “Çocuklarımızın genel kültürünü artırmak amacıyla dinlediğini anlama ve yorumlama becerisi geliştirme, kitap okuma stresi azaltır, empati yeteneğimizi artırır, odaklanma ve konsantrasyonu geliştirir gibi konu başlıkları onların gelişimi ve kitaba olan sempatisini artıracaktır. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız” dedi.

Çocuklara kitap okumanın duygusal, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişimleri için dünyaya açılan pencere olduğunu anlatan Uzman Psikolog Özge Aycan, “Bebeklik döneminden itibaren kitaplar çocuğun hayatının bir parçası olmalıdır. Doğumdan itibaren bebeğe sunulan uyaranların çeşitliliği ve zenginliği bebeğin zihinsel gelişimi, yeni deneyimler ve becerilerin kazanılmasında oldukça önemli bir role sahiptir. Erken yaşta kitaplarla tanışan çocukların dil becerilerinin ve kelime haznelerinin daha gelişmiş olduğu saptanmıştır” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz