Doğu ve Güneydoğu'da Silvan protesto edildi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki 3 mahallede, 10 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı, Elazığ, Şırnak, Siirt ve Mardin'de düzenlenen yürüyüş ve yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Doğu ve Güneydoğu'da Silvan protesto edildi
Silvan İlçesi'ndeki 3 mahallede 10 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı, Elazığ, Şırnak, Siirt ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde HDP ve DBP'nin öncülüğünde düzenlenen yürüyüşler ve ardından yapılan basın açıklamaları ile protesto edildi.
Şırnak'ta düzenlenen yürüyüş HDP binası önünde başladı. En önde genç kızlar ellerindeki arbaneleri çalarak yürüdükleri gözlenirken, yürüyüş sırasında 'AKP savaşı istiyor, biz barışı inşa edeceğiz', 'Farqin (Silvan) halkı yalnız değildir' ve 'İnadına özgürlük, inadına öz yönetim' yazılı dövizler taşındı. Kalabalık grup sloganlar eşliğinde yürüyerek geldikleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
Elazığ'da HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, Hozat Garajı'nda yaptıkları basın açıklamasının ardından, oturma eylemi ile Silvan'daki 3 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı protesto edildi. Yapılan basın açıklamasının ardından gurup bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz