Dolandırıcılık operasyonunda 5 tutuklama

Kendilerini kamu personeli olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 5 kişi yakalanıp, tutuklandı. Şüphelilerin 35 ayrı olaya karıştığını ve toplamda 682 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini saptadı.

Dolandırıcılık operasyonunda 5 tutuklama

Diyarbakır'da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak, 35 ayrı dolandırıcılık suçunu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı.

5 DOLANDIRICIYA OPERASYON

Diyarbakır Cumhuriyet Başsacılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergani Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan veya kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkileri olduğu, onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle, belli bir işin görüleceği vaadiyle maddi menfaat temin ederek "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen şüphelilere yönelik düğmeye basıldı.

GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI

Soruşturmada söz konusu şüphelilerden S.N, E.K, M.A, A.Ş. ve M.Z.K'nin 35 ayrı dolandırıcılık olayında 682 bin lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Diyarbakır ve Elazığ'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Operasyonda, şüphelilerin cep telefonlarına el konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz