Görüş Bildir

DTSO galibi Mavi Liste!

Ticaret ve Sanayi Odası'nın 4 yıllık yönetim devri, dünkü ezici çoğunlukla Mavi Liste'nin eline geçti. DTK ve BDP'nin desteklediği liste, 16 meslek grubundan, 12'sini aldı.

DTSO galibi Mavi Liste!

Dört yıl süreyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Meclisi'ni yürütecek üyelerin seçimi dün yapıldı. Seçim sonuçlarına göre salt çoğunluğu 16 Meslek grubundan 12'sini alan Mavi Liste alırken, Sarı liste 3, Beyaz liste ise bir meslek grubunun desteğini aldı.

ÜÇ LİSTE ÇEKİŞTİ

Diyarbakır'ın günlerdir "nefesini keserek" takip ettiği ve Üç farklı listenin aday olmasıyla adeta bir seçim atmosferini yaratan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın tarihi seçimi dün Sur ilçesindeki TOBB İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında yapıldı.

ÜYELER AKIN ETTİ

Seçime BDP ve DTK'nin tam destek verdiği Bağlar Belediyesi eski Başkanı Cabbar Laygara'nın öncülük ettiği "Demokratik İşverenler Girişimi" grubunun yer aldığı Mavi Liste, DTSO'nun eski Başkanı Mehmet Kaya'nın liderliğini yürüttüğü Yütsever İşadamları Girişim" grubu Sarı Liste, Avukat M. Siraç Ensarioğlu'nun liste başı olduğu "Bağımsız İşadamları Girişim" grubu olan Beyaz liste seçime girdi.

KATILIM REKORU

DTSO seçimi için çok sayıda üye sabah erken saatlerden itibaren fakülte bahçesinde toplandı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı seçimde, yoğunluk nedeniyle oy kullanmak isteyen üyelerin binaya giriş ve çıkışları polisler tarafından kontrollü şekilde yapıldı. Oy kullanma işlemi saat 17.00'ye kadar sürdü. 16 meslek grubundan 7 bin 24 kişi üyenin büyük bölümü sandığa giderek oy kullandı.

MAVİ LİSTE GALİP

Yapılan sayımın ardından, 16 meslek grubu ile girilen seçimlerde "Demokratik İşverenler Girişimi"nin desteklediği "Mavi Liste", 12 meslek grubunun tam desteğini alarak, rekor sağlarken, "Sarı" listeyi 3, "Beyaz" listeyi ise 1 meslek grubu destekledi. Yeni şekille oluşan Oda Meclis Üyeleri önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, kendi aralarında Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecekler.

SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Mavi listenin galip gelmesiyle üyeler alkışlarla sevinçlerini dile getirirken, bir grup genç çatılardan havai fişek atmaya başladı. Polis kalabalığın arasında havai fişek fırlatmanın tehlikeli olduğu iddiasıyla gençleri kovaladı. Bu sırada çatılardaki gençler kaçmaya başlarken, üyeler ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

DÜŞEN GENÇ YARALANDI

Arbede polis müdürlerinin araya girmesiyle sakinleştirilirken, polisin kovaladığı gençlerden birinin yaklaşık 20 metrelik yükseklikten düştüğü öğrenildi. Kimliği henüz belirlenemeyen ve ağır yaralanan genç ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun ciddi olduğu bildirilirken, ağır yaralanan gencin düşmeden önce havai fişek attığı son görüntüleri kameralara ve fotoğraf mekinelerine yansıdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi