DTSO karıştı!

HDP'nin TOBB Genel Kurulu'na davet edilmemesi Diyarbakır TSO'yu ikiye böldü. Bugün Diyarbakır'a gelmesi beklenen Hisarcıklıoğlu'na DTSO'nun nasıl bir tavır sergileyeceği, netleşmedi.

DTSO karıştı!

Ankara'da, 2 Mayıs tarihinde yapılan TOBB'un 71'inci Genel Kurulu'na TBMM'de grubu bulunan HDP Eş Genel Başkanlarının davet edilmemesi, DTSO Meclisi'ni karıştırdı. Bugün Diyarbakır'a gelecek TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ziyareti öncesinde TSO Meclisi adeta ikiye bölündü.

MECLİSTE İKİ FARKLI GÖRÜŞ                                                                                     

TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu, HDP Eş Genel Başkanlarının TOBB Genel kuruluna davet edilmemesinin doğru olmadığını belirterek, Cuma günü basın bürolarına Cumurtesi günü basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Yapılacak olan basın açıklaması için gönderilen bilgi notunda, "71'inci TOBB Genel Kurulu'nda, mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerin davet edilmesine rağmen HDP eş Genel başkanlarının davet edilmemesini protesto etmek amacıyla TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu tarafından 16 Mayıs 2015 (yarın) tarihinde saat 11:00'da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın açıklaması yapacaktır" denildi.

PROTOSTO AÇIKLAMASI 2 KEZ İPTAL

Cumartesi günü yapılması beklenen basın açıklaması dün yapıldı. DTSO tüm meclis üyeleri adına Başkanı Celalettin Birtane ve TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler İcra Kurulu adına İcra Kurulu Başkanı Halis Bilen imzasını taşıyan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Türkiye'nin iş hayatının çatı örgütü olan TOBB, 1-2 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 71. Genel Kuruluna TBMM'de grubu bulunan partilerden AKP, CHP ve MHP'nin davet edilip HDP'nin davet edilmediğini üzüntüyle karşılıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu süreç; daha çok birlikteliği ve katılımcılığı gerektirirken, dışlanma ve ötekileştirme algısı yaratacak her türlü tutum ve davranışlardan da kaçınmayı zorunlu kılmaktadır.

AYIRIMCILIK YAPILMIŞTIR

İşveren camiasının çatı kuruluşu olmakla birlikte, aynı zamanda sivil toplum kuruluşları ve sendikaları bir araya getirerek, başta Anayasa olmak üzere; Türkiye'nin ivedi demokratik sorunlarının çözümüne de öncülük yapan TOBB'nin,  bundan böyle yapacağı bu tür toplantı, organizasyon ve çalışmalarda, herhangi bir siyasi partinin yanında görünme algısı yaratacak veya herhangi bir siyasi partiyi dışlayıcı algı oluşturacak tutum ve davranışlardan mutlak surette kaçınması gerekmektedir. Bu konuda geçmişte de yapılan bu tür davranışlardan dolayı, çatı örgütümüz olan TOBB'ni açıklama yapmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz