DÜ' de 'Aşırılıklar İçinde Dini Doğru Anlamak' konferansı

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri devam ediyor. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Aşırılıklar İçinde Dini Doğru Anlamak' adlı konferans düzenlendi.

DÜ' de 'Aşırılıklar İçinde Dini Doğru Anlamak' konferansı

Konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Abdülkerim Ünalan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yusuf Ulaş bir açılış konuşması yaptı.

Hayatın her alanında birlikte yaşamanın önünde engeller olduğuna dikkat çeken Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Şadi Eren,  Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim ışığında gösterdiği birlikte yaşamın örneklerini anlattı.

DİNİ DOĞRU ANLAMAK

Hz. Peygamberin hayatından da örnekler vererek Kur'an-ı Kerim ışığında birlikte yaşamanın önemine dikkat çeken Eren, bazı âlimlerin dini kendilerine göre şekillendirdiğini söyleyerek, “Kitaba uymak ayrı, kitaba uydurmak ayrı” dedi.

Birçok din adamının  bile dini bazen yanlış anlayıp yanlış yorabildiğini söyleyen Eren, gayb konusunda da bilgiler verdi.

Eren son olarak, “Kur'an-ı Kerim'e bir bütün olarak bakılması gerekiyor, Dini yanlış anlamada en büyük yanılgının kişilerin özel hallerinin dinle bütünleştirilmesidir. Manevi âlemi geniş âlimler bile hayatında hata yapar” ifadelerine yer verdi

Kaynak: Diyarbakır Söz